ПП ГЕРБ се срещна с украинския посланик Виталий Москаленко. Водим смъртоносна

...
ПП ГЕРБ се срещна с украинския посланик Виталий Москаленко. Водим смъртоносна
Коментари Харесай

Борисов за позицията на България за Украйна: Това шикалкавене не ми харесва

Политическа партия ГЕРБ се срещна с украинския посланик  Виталий Москаленко .

" Водим смъртоносна борба с агресора, която заплашва самото битие на Украйна. Ние ще се бием до последната капка кръв и ще пазиме всемирен идеали за независимост и самостоятелност на страната ни ", сподели Москаленко.

" На земя се сражаваме много сполучливо, съумяваме да отбиваме офанзивите на Русия, само че въпросът за небето е доста сериозен. Там преимуществото на агресора е доста съществено и по тази причина би трябвало да бъде затворено въздушното пространство . Мариупол е погубен на 80% . В Харков и Киев има непрекъснато бомбардировки ", добави той.

Украинският дипломат изрази вяра, че България като член на НАТО и Европейски Съюз ще помогне на украинския народ във връзка с доставяне със средства за защита.

По думите му различен излаз от войната с изключение на посредством затваряне на въздушното пространство, няма.

" Всеки ден в Украйна умират хиляди цивилни хора. В град Мариупол за тези 20 дни, откогато е почнала войната, към този момент има избити повече от 3000 души. Не знаят къде да ги погребват. Колко още живота би трябвало да бъдат изгубени, до момента в който света не разбере, че би трябвало да помогне цялата тази експанзия и животинска офанзива да бъде спряна? ", попита Москаленко.

Той изрази признателност към българското държавно управление за помощта, която се дава на украинските бежанци

От своя страна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че има избрани искания към Кризисния щаб. 

" 20 дни след началото на войната той не работи както би трябвало, само че не това е значимото. Дипломацията изисква в подобен миг да бъдем по-толерантни към това, което не е направено. Проведохме тази среща с посланика, тъй като персонално аз съм незадоволен от позицията, която България заема сега и това извъртане не ми харесва. Понеже ние не сме хора на думите, а на дейностите, предлагаме да подкрепим всичко, което посланика пожела - от въздушното пространство до изпращане на нужното въоръжение. Ние сме НАТО, ние сме Европейски Съюз, ние не сме неутрална страна ", сподели още Борисов. 

По думите му ГЕРБ ще поддържа държавното управление , в случай че внесе тези тематики в Народното събрание.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР